Εύκολες συνταγές

Συνταγή για τηγανητές ρολό κοτόπουλου

Συνταγή για τηγανητές ρολό κοτόπουλου

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στην τραγανή και γευστική απόλαυση του ρολό κρέα κοτόπουλου. Αυτές οι λαχταριστές τηγανητές φτιάχνονται με ζουμερό κρέας κοτόπουλου τυλιγμένο σε τραγανή επικάλυψη και τηγανισμένο στην τελειότητα. Με την ακαταμάχητη γεύση και την υφή τους, αποτελούν μια φανταστική επιλογή ορεκτικού ή σνακ που θα αφήσει όλους να λαχταρούν για περισσότερα.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικά

500 g
Κοτόπουλο χωρίς κόκαλα

1 φλιτζάνι
Ψίχουλα ψωμιού

1/2 φλιτζάνι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2
Αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού
Πάπρικα

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Σκόρδο σε σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Κρεμμύδι σε σκόνη

Για γεύση
Αλάτι

Για γεύση
Μαύρο πιπέρι

Όπως απαιτείται
Λάδι (για τηγάνισμα)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτές τις απολαυστικές τηγανητές ρολό κοτόπουλου, θα ετοιμαστούν τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Πανίδα κοπής
  • Μαχαίρι
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπάμε
  • Πιάτα
  • Αντικολλητικό τηγάνι
  • Λαγκίδες

Συγκεντρώστε όλα τα υλικά και βεβαιωθείτε ότι η κουζίνα σας είναι καλά προετοιμασμένη για αυτήν τη γαστρονομική περιπέτεια!

Προετοιμασία

Βήμα 1: Προετοιμάστε το κρέας κοτόπουλου

1. Καθαρίστε καλά το κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας.
2. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.
3. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη και κρεμμύδι σε σκόνη. Φροντίστε να καλύψετε ομοιόμορφα το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά.

Βήμα 2: Καλύψτε το κρέας κοτόπουλου

1. Φτιάξτε ένα σταθμό παναρίσματος με τρία μπολ.
2. Το να μην το αλεύρι για όλες τις χρήσεις στο πρώτο μπολ, τα χτυπημένα αυγά στο δεύτερο μπολ και το τρίμμα ψωμιού στο τρίτο μπολ.
3. Πάρτε ένα κομμάτι καρυκευμένο κοτόπουλο και αλείψτε το με αλεύρι, τινάζοντας την περίσσεια.
4. Βουτήξτε το αλευρωμένο κοτόπουλο στα χτυπημένα αυγά, φροντίζοντας να έχει καλυφθεί πλήρως.
5. Τυλίξτε το κοτόπουλο με την επικάλυψη αυγού σε ψίχα ψωμιού, πιέζοντας απαλά για να κολλήσει η ψίχα στο κοτόπουλο.
6. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για τα υπόλοιπα κομμάτια κοτόπουλου.

Βήμα 3: Τηγανίστε τα Fritters

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
2. Βάλτε προσεκτικά τα επικαλυμμένα κομμάτια κοτόπουλου στο καυτό λάδι χρησιμοποιώντας λαβίδες.
3. Τηγανίζουμε τις τηγανητές μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές από όλες τις πλευρές, περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά.
4. Μόλις ψηθούν, μεταφέρετε τις τηγανητές σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξετε το περιττό λάδι.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για τηγανητές ρολό κρέας κοτόπουλου είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για τον καθαρισμό και το κόψιμο του κοτόπουλου, καθώς και τη διαδικασία παναρίσματος και τηγανίσματος. Είναι μια και απλή συνταγή που μπορεί να γίνει εύκολα, καθιστώντας την γρήγορη συνταγή για να διασκεδάσετε τους φίλους ή να δοκιμάσετε ένα νόστιμο σνακ ανά πάσα στιγμή.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για επιπλέον γεύση, μαρινάρετε το κοτόπουλο στα μπαχαρικά που προτιμάτε για λίγες ώρες πριν ξεκινήσετε τη συνταγή.
– Βεβαιωθείτε ότι το λάδι έχει θερμανθεί επαρκώς πριν προσθέσετε τις τηγανητές για να πετύχετε μια τραγανή εξωτερική επικάλυψη.
– Μην γεμίζετε υπερβολικά το τηγάνι. τηγανίζουμε τις τηγανητές σε παρτίδες για να διατηρηθεί ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας.
– Σερβίρετε τα τηγανιτά ρολό κοτόπουλου ζεστά και απολαύστε τα με την αγαπημένη σας σάλτσα ντιπ ή μια πλευρά φρέσκιας σαλάτας.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες
230

Πρωτεΐνη
20 g

Υδατάνθρακες
15 g

Παχιά
10 g

Ίνα
2g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε τις τηγανητές ρολό κρέας κοτόπουλου, μπορείτε να τις παρουσιάσετε σε μια πιατέλα γαρνίρισμένη με φρέσκα βότανα και φέτες λεμονιού για μια ελκυστική οπτική εμφάνιση. Αυτές οι τηγανητές είναι νόστιμες από μόνες τους, αλλά μπορούν επίσης να συνοδεύονται από διάφορες σάλτσες, όπως πικάντικο mayo, γλυκιά σάλτσα τσίλι ή σκόρδο aioli. Επιπλέον, μπορείτε να σερβίρετε μαζί με μια τραγανή πράσινη σαλάτα, λαχανοσαλάτα ή λαχανικά στον αέρα ως μια δροσιστική και ισορροπημένη εναλλακτική.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε την ποιότητα και τη φρεσκάδα των Τηγανητών Κοτόπουλου, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

  1. Αφήστε τις τηγανητές να κρυώσουν εντελώς πριν τις αποθηκεύσετε.
  2. Το αυτοκίνητο σε ένα αεροστεγές δοχείο ή σακούλα με φερμουάρ.
  3. Φυλάξτε τα στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.
  4. Όταν ξαναζεσταίνετε, προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (175°C) και ψήστε τις τηγανίτες για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν. Αυτό θα διατηρήσουν την τραγανή υφή τους.

Να θυμάστε, είναι πάντα καλύτερο να καταναλώσετε τις τηγανητές φρέσκες για βέλτιστη γεύση και υφή. Έχετε υπολείμματα, η ψυχή σας θα βοηθήσει να διατηρήσετε την ποιότητά τους για σύντομο χρονικό διάστημα.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η συνταγή Chicken Meat Roll Fritters προσφέρει πολλά για την υγεία καθώς και θρεπτικά συστατικά σε μια νόστιμη μορφή. Ακολουθούν ορισμένα στοιχεία που σχετίζονται με τα βασικά:

  1. Κοτόπουλο: Μια καλή πηγή άπαχης πρωτεΐνης που υποστηρίζει την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών. Παρέχει επίσης απαραίτητα αμινοξέα, βιταμίνες και μετάλλα.
  2. Τρίμμα ψωμιού: Ενώ η ψίχα ψωμιού προσθέτει υφή και γεύση, η χρήση τριμμένης ψωμιού ολικής αλέσεως αυξάνει την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες σε σύγκριση με την κανονική ψίχα από λευκό ψωμί.
  3. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: Παρέχει υδατάνθρακες για ενέργεια και χρησιμοποιείται ως δεσμευτικός παράγοντας στη συνταγή.
  4. Αυγά: Πλούσια σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, βιταμίνες και μετάλλα. Συμβάλλουν στην υφή των τηγανητών και βοηθούν στο δέσιμο της επικάλυψης.
  5. Μπαχαρικά (πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη, κρεμμύδι σε σκόνη): Εκτός από την ενίσχυση της γεύσης, τα μπαχαρικά προσφέρουν πιθανά αποτελέσματα για την υγεία, όπως αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.
  6. Αλάτι και μαύρο πιπέρι: Χρησιμοποιούνται με μέτρο, συμβάλλουν στη γεύση ενώ προσθέτουν αμελητέες θερμίδες.

Όπως συμβαίνει με κάθε συνταγή, ο έλεγχος και η ισορροπία των μερίδων είναι απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή. Απολαύστε τηγανίτες ως μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος γευμάτων.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσαν οι Τηγανίτες με ρολό κοτόπουλου, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Μπουκιές παρμεζάνας κοτόπουλου: Κομμάτια κοτόπουλου σε μέγεθος μπουκιάς επικαλυμμένα με μείγμα τυριού παρμεζάνας και τριμμένης φρυγανιάς, ψημένα μέχρι να ροδίσουν και να σερβίρονται με σάλτσα μαρινάρας.
  2. Τριγανές λωρίδες κοτόπουλου καρύδας: Τρυφερές λωρίδες κοτόπουλου επικαλυμμένες με τραγανό πανί με γεύση καρύδας, τηγανισμένες ή ψημένες μέχρι να ροδίσουν για μια τροπική ανανέωση.
  3. Κολοκυθάκια τηγανητές: Τριμμένα κολοκυθάκια ανακατεμένα με μυρωδικά, τυρί και τριμμένη φρυγανιά, τηγανητά σε πεντανόστιμες τηγανητές που κάνουν υπέροχα ορεκτικά ή συνοδευτικά.

Εξερευνήστε αυτές τις συνταγές για να δοκιμάσετε διαφορετικές παραλλαγές, διατηρώντας παράλληλα την ίδια ιδέα για γευστικές και τραγανές απολαύσεις.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η συνταγή Chicken Meat Roll Fritters αντλεί έμπνευση από διάφορους ειδικούς της μαγειρικής και δημοφιλείς μάγειρες που διαπρέπουν στη δημιουργία καινοτόμων και νόστιμων πιάτων. Μερικά αξιοσημείωτα ονόματα περιλαμβάνουν:

  1. Gordon Ramsay: Γνωστός για την τεχνογνωσία του στην εξύψωση των κλασικών συνταγών, η δημιουργική προσέγγιση του σεφ Gordon Ramsay στις γεύσεις και τις υφές μπορεί να εμπνεύσει μοναδικές ανατροπές στις παραδοσιακές τηγανητές.
  2. Jamie Oliver: Με έμφαση στα φρέσκα υλικά και την απλότητα, οι συνταγές του σεφ Jamie Oliver συχνά προσφέρουν μια σύγχρονη άποψη για το comfort food, καθιστώντας τις ιδέες του ιδανικές για να μεταμορφώσει τις συνταγές με τηγανητές.
  3. Nigella Lawson: Φημισμένη για τις απολαυστικές και συνταγές της, η τεχνογνωσία της Nigella Lawson στους συνδυασμούς μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για τη δημιουργία πλοίων και ικανοποιητικές παραλλαγές τηγανίσματος.

Η δημιουργικότητα και το ταλέντο αυτών των σεφ συνεχίζουν να επηρεάζουν και να διαμορφώνουν τον γαστρονομικό κόσμο, καθιστώντας τις εξαιρετικές πηγές έμπνευσης για τη δημιουργία των δικών σας απολαυστικών συνταγών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button