Εύκολες συνταγές

Συνταγή τραγανών φτερών γαλοπούλας με ζεστή σάλτσα

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις ακαταμάχητες γεύσεις των Crispy Turkey Wings με καυτή σάλτσα! Αυτή η δελεαστική συνταγή συνδυάζει χυμώδεις φτερούγες γαλοπούλας με τραγανή επικάλυψη και φλογερή καυτερή σάλτσα. Είναι μια τέλεια ισορροπία τρυφερού κρέας, τραγανής υφής και πικάντικου λάκτισμα που θα αφήσει τους γευστικούς σας καλούς να ζητήσετε περισσότερα. Είτε διοργανώνετε μια βραδιά παιχνιδιού είτε απλά λαχταράτε ένα νόστιμο γεύμα, αυτά τα φτερά γαλοπούλας είναι βέβαιο ότι θα ευχαριστήσουν τον πλήθος.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Υλικά
Ποσότητα

Φτερά Τουρκίας
4 λίβρες

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι

Πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας

Σκόρδο σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού

Κρεμμύδι σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού

Πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού

Μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού

Φυτικό λάδι
Για τηγάνισμα

Καυτερή σάλτσα
1 φλιτζάνι

Ανάλατο βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας

Μέλι
2 κουταλιές της σούπας

Σάλτσα Worcestershire
1 κουταλιά της σούπας

Χυμός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας

Ψιλοκομμένο σκόρδο
2 γαρίφαλα

Καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας

Νερό
1/4 φλιτζάνι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το λαχταριστό πιάτο, θα χρειαστείτε μερικά συστατικά και συστατικά. Για τα τραγανά φτερά γαλοπούλας, θα γίνει ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης για να συνδυάσετε τα ξηρά συστατικά, όπως αλεύρι για όλες τις χρήσεις, πάπρικα, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, πιπέρι καγιέν, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Θα ακολουθήσετε μια φρυγανιέρα ή μια μεγάλη κατσαρόλα με φυτικό λάδι για να τηγανίσετε τα φτερά σε χρυσαφένια τελειότητα.

Για να δημιουργήσετε την καυτερή σάλτσα, να μαζέψετε μια μικρή κατσαρόλα, όπου θα λιώσετε το ανάλατο βούτυρο και θα σοτάρετε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Εκτός από αυτά, θα γίνει καυτερή σάλτσα, μέλι, σάλτσα Worcestershire, χυμό λεμονιού, καστανή ζάχαρη και νερό για να πετύχετε αυτόν τον ακαταμάχητο πικάντικο-γλυκό γευστικό συνδυασμό.

Μην ξεχνάτε τα απαραίτητα εργαλεία κουζίνας, όπως ένα σύρμα, μια λαβίδα ή μια τρυπητή κουτάλα για το χειρισμό των φτερών κατά το τηγάνισμα, ένα φύλλο ψησίματος στρωμένο με λαδόκολλα για την αποστράγγιση του περιττού λαδιού και μια βούρτσα για να γυαλίσετε τη ζεστή σάλτσα. πάνω από τη μαγειρεμένη φτερά.

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τη φριτέζα ή την κατσαρόλα με φυτικό λάδι στους 375°F (190°C).
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
3. Ξεπλύνετε τα φτερά γαλοπούλας και στεγνώστε τα με ένα μικρό χαρτί.
4. Τοποθετούμε τις φτερούγες στο μπολ με το μείγμα του αλευριού και καλύπτουμε ομοιόμορφα κάθε φτερούγα, πιέζοντας το μείγμα του αλευριού στην επιφάνεια των φτερών.
5. Το προσεκτικά τα επικαλυμμένα φτερά στο προθερμασμένο λάδι, φροντίζοντας να μην γεμίσω τη φριτέζα ή την κατσαρόλα. Τηγανίζουμε τα φτερά σε παρτίδες αν χρειάζεται.
6. Τηγανίζουμε τα φτερά για περίπου 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο για να βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία των πτερυγίων φτάνει τους 165°F (74°C). Μεταφέρετε τα ψημένα φτερά σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα για να στραγγίξετε το περιττό λάδι.

Συνεχίστε τις προετοιμασίες παρακάτω…

Προετοιμασία (Συνέχεια)

7. Όσο τηγανίζονται τα φτερά, ήρθε η ώρα να ετοιμάσετε την καυτερή σάλτσα. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το ανάλατο βούτυρο.
8. Προσθέστε ψιλοκομμένο σκόρδο στο λιωμένο βούτυρο και σοτάρετε μέχρι να μυρίσετε, περίπου 1-2 λεπτά.
9. Ρίξτε την καυτή σάλτσα, το μέλι, τη σάλτσα Worcestershire, το χυμό λεμονιού, την καστανή ζάχαρη και το νερό στην κατσαρόλα. Αφήνουμε τα λεπτά να σιγοβράσει απαλά, ανακατεύοντας περιστασιακά για περίπου 5 μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις. Αφαιρέστε από τη φωτιά.

👩‍🍳 Επαγγελματική συμβουλή: Προσαρμόστε την ποσότητα της καυτερής σάλτσας ανάλογα με το επίπεδο που προτιμάτε. Αν σας αρέσει πιο ήπιο, μειώστε την ποσότητα ή προσθέστε περισσότερο για ένα επιπλέον λάκτισμα!

  1. Μόλις τα φτερά τελειώσουν με την αποστράγγιση του περιττού λαδιού στο ταψί, μεταφέρεται σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.
  2. Ρίξτε την έτοιμη καυτερή σάλτσα πάνω από τα τραγανά φτερά, φροντίζοντας να επικαλυφθούν γενναιόδωρα. Ρίξτε απαλά τα φτερά για να κατανέμεται ομοιόμορφα η σάλτσα.

👨‍🍳 Τώρα έρχεται η στιγμή της αλήθειας! Ο συνδυασμός των τραγανών φτερών με την πικάντικη και την πικάντικη καυτερή σάλτσα είναι απλά θεϊκός 😋. Μπορείτε σχεδόν να γίνετε την έκρηξη των γεύσεων μόνο και μόνο με το να τη φανταστείτε!

  1. Σερβίρετε τα Crispy Turkey Wings με ζεστή σάλτσα αμέσως, συνοδευόμενα από τα αγαπημένα σας συνοδευτικά.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της απολαυστικής συνταγής είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει το ξέπλυμα και το στέγνωμα των φτερών της γαλοπούλας, την προετοιμασία του μείγματος του αλευριού, τη θέρμανση του λαδιού, το τηγάνισμα των φτερών και την παρασκευή της καυτερής σάλτσας. Μπορεί να γίνει λίγος περισσότερος χρόνος αν τα φτερά σε παρτίδες.

Οστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα καλά πράγματα έρχονται σε αυτούς που περιμένουν. Τα φτερά απαιτούν περίπου 10-12 λεπτά για να τηγανιστούν σε χρυσαφί τελειότητα, διασφαλίζοντας ότι το κρέας είναι καλά ψημένο και το εξωτερικό είναι ακαταμάχητα τραγανό. Πιστέψτε με, αξίζει η αναμονή!

🕐 Να θυμάστε, η υπομονή είναι αρετή στην κουζίνα! Μπορείτε να αφιερώσετε αυτό το χρόνο για να ετοιμάσετε τα οδικά σας ή να κάνετε μια συζήτηση με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Καθώς αυτή η συνταγή έχει ως κύριο συστατικό τα φτερά γαλοπούλας, δεν είναι κατάλληλη για vegans. Ωστόσο, αν ψάχνετε για μια εναλλακτική vegan με παρόμοια τραγανή και αυθεντική εμπειρία, μπορείτε να δοκιμάσετε να αντικαταστήσετε τα φτερά της γαλοπούλας με μπουκίτσες κουνουπιδιού ή τόφου. Προσαρμόστε ανάλογα με το χρόνο μαγειρέματος βεβαιώνοντας ότι το κουνουπίδι ή το σημείο φτάσει σε ένα επιθυμητό επίπεδο τραγανότητας.

Για την καυτερή σάλτσα, απλώς παραλείψτε το ανάλατο βούτυρο και αντικαταστήστε το με μπέγκαν βούτυρο ή μαργαρίνη. Βεβαιωθείτε ότι η μάρκα καυτερής σάλτσας που θα πρέπει να είναι επίσης φιλική προς τους vegan. Μπορείτε να βρείτε πολλές επιλογές καυτερής σάλτσας φυτικής προέλευσης που διατίθενται στα καταστήματα ή ακόμα και να φτιάξετε τις δικές σας χρησιμοποιώντας vegan συστατικά.

Θυμηθείτε, η δημιουργικότητα δεν έχει όρια στην κουζίνα! Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με διαφορετικές επιλογές και γεύσεις vegan πρωτεΐνης για να δημιουργήσετε μια λαχταριστή εναλλακτική για να ικανοποιήσετε τους γευστικούς σας καλούς.

Συνέχεια παρακάτω…

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button