Εύκολες συνταγές

Συνταγή Cheese Bagels με σάλτσα στο φούρνο

Σχετικά με τη συνταγή

Καλώς ήρθατε στη συνταγή μου για τα λαχταριστά Cheese Bagels με σάλτσα στο φούρνο! 🧀🥯 Αυτή η συνταγή συνδυάζει τις ανακουφιστικές γεύσεις από bagels, λιωμένο τυρί και μια πικάντικη σάλτσα, όλα ψημένα στην τελειότητα. Είναι ένα εύκολο και χορταστικό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Είτε ψάχνετε για ένα γρήγορο σνακ είτε ένα νόστιμο ορεκτικό, αυτά τα τυρόπιτα είναι η τέλεια επιλογή.

Συστατικά

Δείτε τι θα χρειαστείτε για αυτήν τη συνταγή:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Bagels
4

Τυρί τσένταρ
1 φλιτζάνι

Τυρί μοτσαρέλα
1 φλιτζάνι

Σάλτσα ντομάτας
1/2 φλιτζάνι

Σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού

Αποξηραμένος βασιλικός
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού

Μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού

Φρέσκος μαϊντανός (προαιρετικά)
Για γαρνιτούρα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να προετοιμάσετε αυτήν τη συνταγή, συγκεντρώστε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  1. Ταψί
  2. Φούρνος
  3. Μπολ ανάμειξης
  4. Χτυπήστε με σύρμα ή πιρούνι
  5. Μαχαίρι
  6. Πανίδα κοπής
  7. Μεζούρες και κουτάλια

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C).
2. Κόψτε τα κουλούρια στη μέση οριζόντια χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί τσένταρ και το τυρί μοτσαρέλα.
4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε τη σάλτσα ντομάτας, τη σκόνη σκόρδου, τον αποξηραμένο βασιλικό, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι μέχρι να ενωθούν καλά.
5. Απλώστε το μείγμα της σάλτσας ντομάτας ομοιόμορφα σε κάθε μισό μπέιγκελ.
6. Πασπαλίζουμε γενναιόδωρα το μείγμα τυριού πάνω από τη σάλτσα.
7. Τοποθετήστε τα έτοιμα bagels σε ένα ταψί.
8. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να αφρατέψει.
9. Βγάζουμε από το φούρνο και γαρνίρουμε με φρέσκο ​​μαϊντανό αν θέλουμε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής είναι περίπου 15 λεπτά. Είναι ένα γρήγορο και απλό πιάτο που μπορεί να γίνει εύκολα κάθε φορά που λαχταράτε κάτι τυρό και γευστικό.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για επιπλέον γεύση, μπορείτε να προσθέσετε γαρνιτούρες όπως ντομάτες σε φέτες, κρεμμύδια ή πιπεριές πριν προσθέσετε το τυρί.
– Πειραματιστείτε με διάφορα είδη τυριών ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Το gouda ή το ελβετικό τυρί θα λειτουργούσαν επίσης καλά σε αυτή τη συνταγή.
– Αν σας αρέσει λίγη ζέστη, πασπαλίστε μερικές νιφάδες κόκκινης πιπεριάς πάνω από το τυρί.
– Σερβίρετε αυτά τα τυρόπιτα ζεστά για την καλύτερη γεύση και υφή.
– Αποτελούν ένα υπέροχο ορεκτικό για πάρτι ή ένα υπέροχο σνακ για βραδιές ταινιών.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι κατά προσέγγιση διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα Cheese Bagels με σάλτσα στο φούρνο:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικά συστατικά
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
320

Παχιά
14 g

Κορεσμένα λιπαρά
8g

Χοληστερόλη
45 mg

Νάτριο
700 mg

Υδατάνθρακες
34 g

Ίνα
2g

Ζάχαρη
5 g

Πρωτεΐνη
16g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε αυτά τα νόστιμα Cheese Bagels με σάλτσα στο φούρνο ως ορεκτικό ή σνακ. Μπορείτε να τα παρουσιάσετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, γαρνίροντας με φρέσκο ​​μαϊντανό για μια κομψή πινελιά. Είναι ιδανικά για κοινή χρήση με φίλους κατά τη διάρκεια περιστασιακών συγκεντρώσεων ή βραδιών παιχνιδιών.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να τις σερβίρετε με μια συνοδευτική σαλάτα για μια αναζωογονητική αντίθεση. Μια απλή ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με ένα ελαφρύ ντρέσινγκ βινεγκρέτ συνδυάζεται υπέροχα με τα cheesy bagels. Αν προτιμάτε κάτι πιο χορταστικό, μπορείτε να τα σερβίρετε με μια πλευρά από πατάτες γλυκοπατάτας ή ψητά λαχανικά.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν έχετε υπολείμματα από τα Cheese Bagels με σάλτσα στο φούρνο, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Μπορούν να διατηρηθούν έως και 2 ημέρες. Για να ζεσταθούν ξανά, τοποθετήστε τα bagel σε προθερμασμένο φούρνο στους 375°F (190°C) για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθούν.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτά τα Bagels Cheese Bagel με σάλτσα στο φούρνο προσφέρουν μια ισορροπία γεύσεων και ορισμένα θρεπτικά οφέλη από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται.

  1. Bagels: Τα Bagels παρέχουν μια καλή πηγή υδατανθράκων, οι οποίοι είναι η κύρια πηγή ενέργειας του σώματος. Περιέχουν επίσης φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι.

  2. Τυρί Cheddar: Το τυρί Cheddar είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου. Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την επισκευή και την οικοδόμηση των ιστών, ενώ το ασβέστιο συμβάλλει στη γερά οστά και δόντια. Ωστόσο, θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λιπαρά.

  3. Τυρί μοτσαρέλα: Το τυρί μοτσαρέλα είναι γνωστό για την λιωσιμότητα και την κρεμώδη υφή του. Είναι επίσης καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου. Επιπλέον, περιέχει χαμηλότερα επίπεδα λιπαρών σε σύγκριση με το τυρί τσένταρ.

  4. Σάλτσα ντομάτας: Η σάλτσα ντομάτας παρασκευάζεται από ντομάτες, οι οποίες είναι γεμάτες με βιταμίνες Α, C και Ε. Αυτές οι βιταμίνες δρουν ως αντιοξειδωτικά στο σώμα, βοηθώντας στην εξουδετέρωση των επιβλαβών ελεύθερων ριζών. Οι ντομάτες περιέχουν επίσης λυκοπένιο, το οποίο σχετίζεται με τη μείωση του κινδύνου ορισμένων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

  5. Σκόρδο σε σκόνη: Το σκόρδο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τα πιθανά οφέλη του στην υγεία. Μπορεί να έχει αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες και θα μπορούσε να βοηθήσει στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος. Η σκόνη σκόρδου προσθέτει ένα γευστικό λάκτισμα στη συνταγή.

  6. Βασιλικός: Ο βασιλικός είναι ένα αρωματικό βότανο που προσθέτει φρεσκάδα στα πιάτα. Περιέχει αιθέρια έλαια, αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή, τα οποία μπορεί να έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσουν αυτά τα τυριά κουλούρια με σάλτσα στο φούρνο, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  1. Pesto Bagel Bites: Αντικαταστήστε τη σάλτσα ντομάτας με πέστο και από πάνω τα bagels με τυρί μοτσαρέλα, ντοματίνια και φρέσκο ​​βασιλικό. Ψήστε μέχρι το τυρί να αφρατέψει και να ροδίσει.

  2. Γεμιστά κουλούρια με σπανάκι και φέτα: Κόψτε τα κουλούρια και γεμίστε τα με ένα μείγμα από σοταρισμένο σπανάκι, θρυμματισμένη φέτα και σκόρδο. Ψήνετε μέχρι να ζεσταθεί η γέμιση και να γίνουν τραγανά τα bagel.

  3. Sliders Pizza Bagel: Κόψτε τα μίνι κουλούρια στη μέση και περάστε τα με σάλτσα μαρινάρας, τριμμένο τυρί μοτσαρέλα και τις αγαπημένες σας επικαλύψεις πίτσας. Ψήνετε μέχρι να λιώσει το τυρί και να αφρατέψει.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η νόστιμη συνταγή αντλεί έμπνευση από διάφορες πηγές και δημοφιλείς μάγειρες γνωστούς για τη δημιουργικότητά τους στην κουζίνα. Σεφ όπως ο Gordon Ramsay, η Nigella Lawson και ο Jamie Oliver με ενέπνευσαν να πειραματιστώ με διαφορετικές γεύσεις και υφές. Το πάθος τους για το φαγητό και η ικανότητά τους να δημιουργούν λαχταριστά πιάτα έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την προσέγγισή μου στη μαγειρική.

Εμπνέομαι επίσης από τοπικά αρτοποιεία και καφέ που προσφέρουν μοναδικές δημιουργίες bagel. Η εξερεύνηση διαφορετικών γευστικών συνδυασμών και ο πειραματισμός με τα συστατικά μου επέτρεψε να αναπτύξω αυτήν την υπέροχη συνταγή για Cheese Bagels με σάλτσα στο φούρνο. Ελπίζω να το απολαύσετε όσο κι εγώ!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button