Εύκολες συνταγές

Συνταγή για Ζυμαρικά Φούρνου Βασιλικού

Συνταγή για ζυμαρικά με βασιλικό

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με βασιλικό είναι ένα απολαυστικό και γευστικό πιάτο που συνδυάζει τη φρεσκάδα του βασιλικού με τον πλούτο των ζυμαρικών στο φούρνο. Είναι μια τέλεια επιλογή για τους λάτρεις των ζυμαρικών που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι μοναδικό και νόστιμο. Η συνταγή περιλαμβάνει αρωματικά φύλλα βασιλικού, πικάντικες ντομάτες, αλμυρό σκόρδο και κρεμώδες τυρί μοτσαρέλα. Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών δημιουργεί μια συναρπαστική συμφωνία γεύσεων που θα σας αφήσει να λαχταράτε για περισσότερα.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

8 ουγκιές
Ζυμαρικά πέννες

2 φλιτζάνια
Φύλλα φρέσκου βασιλικού

4 γαρίφαλα
Σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 φλιτζάνια
ντοματίνια

1 φλιτζάνι
Τυρί μοτσαρέλα

1/4 φλιτζάνι
Ελαιόλαδο

Για γεύση
Αλάτι

Για γεύση
Μαύρο πιπέρι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να προετοιμάσετε αυτήν τη συνταγή για ζυμαρικά με βασιλικό φούρνου, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μεγάλη γλάστρα
  • Ταψί
  • Μπολ ανάμειξης
  • Μαχαίρι
  • Πανίδα κοπής
  • Τυρί
  • Ξύλινο κουτάλι

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 375°F (190°C).
  2. Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
  3. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
  4. Στραγγίζουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα ντοματίνια και το ελαιόλαδο.
  6. Πασπαλίστε το μείγμα ντομάτας με αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση.
  7. Μεταφέρετε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά σε ένα ταψί.
  8. Ρίξτε το μείγμα ντομάτας πάνω από τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα οι πένες.
  9. Κόψτε τα φύλλα φρέσκου βασιλικού σε μικρότερα κομμάτια και πασπαλίστε τα πάνω από τα ζυμαρικά.
  10. Κάντε το πιάτο με τυρί μοτσαρέλα, φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  11. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  12. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι το τυρί να ροδίσει και να αφρατέψει.
  13. Μόλις γίνει, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς πριν το σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για ζυμαρικά με βασιλικό φούρνου είναι περίπου 15 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου που απαιτείται για το βράσιμο των ζυμαρικών και το ψήσιμο στο φούρνο. Ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας και του ψησίματος, είναι περίπου 45 λεπτά. Είναι μια σχετικά γρήγορη και εύκολη συνταγή που μπορεί να παρασκευαστεί μέσα σε μια ώρα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Για να βελτιώσετε τη γεύση του πιάτου, μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς στο μείγμα ντομάτας.
  • Για επιπλέον φρεσκάδα, στύψτε λίγο χυμό λεμονιού πάνω από τα ζυμαρικά πριν τα σερβίρετε.
  • Αν προτιμάτε μια πιο λαχταριστή και τυρώδη υφή, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα πάνω από το τυρί μοτσαρέλα.
  • Νιώστε ελεύθεροι να πειραματιστείτε με διαφορετικούς τύπους σχημάτων ζυμαρικών για παραλλαγή. Το Fusilli ή το farfalle λειτουργούν καλά σε αυτή τη συνταγή.
  • Φροντίστε να μαγειρέψετε τα ζυμαρικά al dente για να μην γίνουν πολύ μαλακά μετά το ψήσιμο στο φούρνο.
  • Σερβίρετε τα ψητά ζυμαρικά αμέσως όσο είναι ακόμα ζεστά και το τυρί είναι αφράτο.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
380

Συνολικό Λίπος
18g

Κορεσμένα λιπαρά
7g

Χοληστερόλη
30 mg

Νάτριο
290 mg

Υδατάνθρακες
40 g

Ίνα
3g

Σάκχαρα
4g

Πρωτεΐνη
15 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε αυτά τα ζυμαρικά με βασιλικό φούρνου, μπορείτε να τα γαρνίρετε με λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού για ένα επιπλέον πράσινο χρώμα. Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε από πάνω λίγη τριμμένη παρμεζάνα για να βελτιώσετε τη γεύση της. Αυτό το πιάτο συνδυάζεται καλά με μια συνοδευτική σαλάτα ή κριτσίνια σκόρδου, προσθέτοντας περισσότερη ποικιλία στο γεύμα σας. Τα ζωηρά χρώματα των ζυμαρικών, της ντομάτας και του βασιλικού δημιουργούν μια ορεκτική παρουσίαση που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε τα ζυμαρικά φούρνου βασιλικού που έχουν απομείνει, μεταφέρετέ τα σε αεροστεγές δοχείο μόλις κρυώσουν. Βάλτε τα ζυμαρικά στο ψυγείο και θα παραμείνουν φρέσκα για έως και τρεις ημέρες. Όταν ξαναζεσταίνετε, τοποθετήστε το στο φούρνο στους 350°F (175°C) για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η υφή των ζυμαρικών μπορεί να αλλάξει ελαφρώς μετά την κατάψυξη, αλλά θα εξακολουθεί να είναι νόστιμο.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή για ζυμαρικά με βασιλικό φούρνου περιλαμβάνει πολλά συστατικά που προσφέρουν οφέλη για την υγεία.

Ο βασιλικός είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Κ, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στην πήξη του αίματος και στην υγεία των οστών. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία από κυτταρικές βλάβες και φλεγμονές. Επιπλέον, ο βασιλικός έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην πέψη.

Οι ντομάτες παρέχουν μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και την παραγωγή κολλαγόνου. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου και καρδιακών παθήσεων. Οι ντομάτες είναι χαμηλές σε θερμίδες και περιέχουν φυτικές ίνες, προάγοντας την υγιή πέψη.

Το τυρί μοτσαρέλα παρέχει πρωτεΐνη και ασβέστιο, απαραίτητα για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να το καταναλώνετε με μέτρο λόγω της περιεκτικότητάς του σε λιπαρά.

Το σκόρδο προσφέρει πιθανά οφέλη για την υγεία, όπως η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, η μείωση της αρτηριακής πίεσης και η βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης.

Συνολικά, αυτό το πιάτο παρέχει έναν ισορροπημένο συνδυασμό θρεπτικών συστατικών και γεύσεων.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε η συνταγή για ζυμαρικά με βασιλικό, μπορεί να σας αρέσουν και αυτά τα παρόμοια πιάτα:

  • Caprese Pasta Salad: Μια δροσερή σαλάτα με τυρί μοτσαρέλα, ντοματίνια και φρέσκο ​​βασιλικό περιχυμένο με ζυμαρικά και περιχυμένο με γλάσο βαλσάμικο.
  • Μακαρονάδα ντομάτας-βασιλικού: Ένα κλασικό ιταλικό πιάτο με σπαγγέτι, σοταρισμένο σκόρδο, ώριμες ντομάτες και βασιλικό μαγειρεμένο σε ελαιόλαδο.
  • Ψήσιμο πέστο τορτελίνι: Ένα τυρί ψημένο πιάτο ζυμαρικών γεμάτο με τορτελίνια, σάλτσα πέστο, ντοματίνια και από πάνω λιωμένο τυρί μοτσαρέλα.
  • Κρεμώδεις πένες βασιλικού ντομάτας: Ένα κρεμώδες πιάτο ζυμαρικών που παρασκευάζεται με σάλτσα κρέμας με ντομάτα και βασιλικό, που σερβίρεται πάνω από ζυμαρικά πένες.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με βασιλικό εμπνέεται από τις πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις της ιταλικής κουζίνας. Ο συνδυασμός από φρέσκο ​​βασιλικό, ντοματίνια και τυρί μοτσαρέλα αντανακλά τις ζωντανές γεύσεις που συναντάμε συνήθως στα ιταλικά πιάτα. Διάσημοι Ιταλοί σεφ όπως ο Giada De Laurentiis και ο Mario Batali έχουν διαδώσει παρόμοιες συνταγές που γιορτάζουν την απλότητα και τη φρεσκάδα των ιταλικών συστατικών.

Η Giada De Laurentiis είναι γνωστή για την εξειδίκευσή της στην ιταλική μαγειρική. Το πάθος της να χρησιμοποιεί φρέσκα βότανα και ποιοτικά συστατικά ευθυγραμμίζεται με την ουσία αυτής της συνταγής. Ενσωματώνει τις μοναδικές της ανατροπές για να δημιουργήσει γευστικά και οπτικά ελκυστικά πιάτα ζυμαρικών.

Ο Mario Batali, διάσημος σεφ και εστιάτορας, έχει επίσης συνεισφέρει στον κόσμο της ιταλικής κουζίνας. Η εστίασή του στις ρουστίκ και αυθεντικές γεύσεις φαίνεται στις συνταγές του για ζυμαρικά. Η έμφαση που δίνει ο Batali στη χρήση εποχιακών συστατικών προσθέτει βάθος στις δημιουργίες του.

Με την εμφύσηση στοιχείων από αυτούς τους αξιότιμους Ιταλούς σεφ, η Συνταγή Ζυμαρικών Φούρνου Βασιλικού αποτυπώνει την ουσία των παραδοσιακών ιταλικών γεύσεων, ενώ ενσωματώνει μια νότα δημιουργικότητας και καινοτομίας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button